De totstandkoming van de Amsterdam Box

Hi, Dit is de eerste echte blogpost van Bottoms Up! Zoals in het welkom bericht is aangegeven zal ik in deze blog verschillende stukjes schrijven over ongeveer alles wat met (speciaal) bier te maken heeft. Het eerste onderwerp is de Amsterdam Box, de bier box waarin enkel biertjes zitten uit onze hoofdstad.

Waarschijnlijk ben je er al achter gekomen, maar Amsterdam komt nogal eens voor op deze website. Kijk maar eens naar het stukje .amsterdam in de URL in je zoekbalk. Daarnaast word ook duidelijk uit de Over Bottoms Up!  pagina dat ik zelf uit Amsterdam kom. 

Eigenlijk had ik al vrij snel twee thema’s van de boxen vastgesteld. Deze waren soort gebonden en zijn de IPA box en de Alcoholarme box, maar ik wou graag nog iets anders. Ik wou ook graag een thema box. En welk thema leek me nou beter om mee te beginnen dan het thema waar ik het meeste mee heb en waar ik van denk dat vele andere zich hier ook mee kunnen identificeren. 

De Amsterdam box was geboren, tenminste het idee. Vervolgens moest ik bepalen wat de samenstelling van deze box zou worden. Dit was het moment dat ik erachter kwam dat Amsterdam wel de speciaal bier hoofdstad van Nederland lijkt. Op dit moment zijn er in Nederland 680 brouwerijen geregistreerd, waarvan er maar liefst 48 in Amsterdam gevestigd zijn! Met zo veel opties kon dit niet anders betekenen dan dat de Amsterdam box een box zou worden met kwaliteit bieren.

Het bepalen van de samenstelling van zo’n box is één ding, maar het bij elkaar krijgen van zo’n box is weer iets heel anders. Het leuke hiervan is dat het je nieuwe avonturen oplevert, je met nieuwe mensen in contact komt van verschillende brouwerijen en daardoor ook dingen leert over hun brouwerij en hun verhaal. Ook is het mij al opgevallen dat men in de bierwereld erg sociaal is en elkaar graag helpt door met elkaar mee te denken. 

Wanneer de bieren zijn verzameld, rest nog één ding: de boxen samenstellen. Zodra dit gebeurd was, waren de boxen klaar om verzonden te worden naar de pioniers die benieuwd waren naar een aantal van de beste Amsterdamse speciaal biertjes. Ook bevindt zich nog een flyer in de box waardoor je informatie over de bieren in de box terug kunt vinden.

Dit was al weer de eerste blog post van Bottoms Up! Iedere week zal ik weer een nieuw stukje schrijven over een volgend onderwerp. Nu heb ik een stukje geschreven over de totstandkoming van de Amsterdam box en vanaf volgende week zal ik inzoomen op de pareltjes (biertjes) die hierin verstopt zitten. Tot nu toe is al van een aantal biertjes op de Instagrampagina een kleine sneak peak gegeven over de achtergrond hiervan.

Tot volgende week!